Grafomotorika a kresba dětí předškolního věku se specificky narušeným vývojem řeči - Zábranská, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá oblastí grafomotoriky a kresby dětí předškolního věku s diagnózou vývojové dysfázie. Práce se zaměřuje na úroveň těchto oblastí u několika dětí s touto diagnózou. Autorkou je zjišťováno, zda je kresba a grafomotorika u výzkumného vzorku ovlivněna vývojovou dysfázií. Dále pak zda se úroveň kresby a grafomotoriky u těchto dětí v průběhu výzkumného šetření měnila.
The graphomotory and drawing of preschool age children with Developmental Language Disorder
Keywords: Specificky narušený vývoj řeči; grafomotorika; kresba; děti předškolního věku; Graphomotory; drawing; preschool age children; developmental language disorder