Hra zraku a hmatu - Lešňovská, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se specializuje na vznik didaktických pomůcek pro děti předškolního a mladšího školního věku. Práce má dvě části část teoretickou a praktickou. V teoretické části je charakterizován psychologický vývoj člověka s důrazem na vývoj dětí předškolního a mladšího školního věku. Dále je práce zaměřena na život a dílo reformní pedagožky Marii Montessori. V teoretické části je též pojednáno o učení, využívání didaktických her při výuce a také rozdělení naučných pomůcek. Nedílnou součástí vzdělávacího procesu je učitel/vychovatel, proto mu je v této části věnovaná pozornost. Praktická část se skládá z didaktických pomůcek pro nauku abecedy, číslic, rozvíjení smyslů a drobných úkolů, se kterými se běžně setkáváme při oblékání.
Game of Sight and Touch
Keywords: Vývojová psychologie; Marie Montessori; učitel; učení; didaktické pomůcky; didaktická hra; hraní; hračky; Evolutionary psychology; Maria Montessori; teacher; learning; educational aids; didactic game; playing; toys