K problematice dyslexie na 1. stupni ZŠ - Lejsková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na poruchy čtení a psaní, především dyslexii, dysgrafii a dysortografii u žáků na 1. stupni ZŠ. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je analyzována problematika specifických poruch učení se zaměřením na dyslexii, dysgrafii a dysortografii. Dále se tato část práce zabývá především příčinami, diagnostikou a nápravou specifických poruch učení. Druhá část diplomové práce je zaměřena na možnosti nápravy poruch čtení a psaní. Cílem práce bylo vytvořit zásobník námětů, cvičení a pomůcek pro práci s žáky se specifickými poruchami učení.
Some Aspects of Dyslexia at Primary School