Volnočasové aktivity seniorů - Přecechtělová, Lada (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá volnočasovými aktivitami seniorů a poukazuje na rozdíly v trávení volného času mezi seniory žijícími v domovech pro seniory a seniory žijícími ve svých domácnostech. V teoretické části práce jsou vysvětleny pojmy senior, stáří a stárnutí a změny ve stáří. V další části se zaměřuje na přípravu na stáří, adaptaci, demografii stárnutí, potřeby seniorů a motivaci seniorů. Empirická část obsahuje dotazníkové šetření, které je doplněné o čtyři strukturované rozhovory.
Leisure activities for seniors
Keywords: senioři; volnočasová aktivita; volný čas; stárnutí; stáří; seniors; leisure activities; free time; ageing; age