Počítačové modelování ve fyzice plazmatu - Soukup, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce má rešeršní formu. Práce obsahuje obrázky, tabulky, barevné grafy. Cílem práce je zmapovat základní poznatky v oblasti vývoje počítačové fyziky a možnost jejího následného využití při řešení, či modelování reálných problémů ve fyzice plazmatu. Součástí práce je porovnání jednotlivých přístupů při modelování plazmatu.
Computer simulation in plasma physics
Keywords: modelování; plazma; simulation; plasma