Labyrint Autorský projekt inspirovaný myšlenkami a dílem Paula Klee. - Truhlář, Richard (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se bude zabývat pojmem labyrintu v kontextu umělecké tvorby německého malíře Paula Klea. Zároveň obecně přiblíží, co vlastně labyrint je, jaký má obsah a symbolický význam. Následující kapitoly budou postupně zpracovávat tvorbu Paula Klea v dostatečné šíři tak, aby mohlo být navázáno na praktickou část. Praktická část a její zpracování inspiračních motivů - labyrintu je volnou inspirací tvorby Paula Kleho. Výtvarná část bude složena z kreseb a grafickým listem v technice suché jehly.
Labyrinth. Author project inspired by thoughts and work of Paul Klee.
Labyrint. Autorský projekt inspirovaný myšlenkami a dílem Paula Klee.
Keywords: Paul Klee; labyrint; kresba; grafický list; Paul Klee; labyrinth; drawings; prints