Motivace a stimulace lidských zdrojů ve vybraném podniku - Staňková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce byla analýza motivačního systému a pracovní spokojenosti zaměstnanců v závodu Mirovice společnosti Vodňanská drůbež, a. s. a navržení možných změn směřujících ke zlepšení analyzovaného systému. V teoretické části byly shrnuty poznatky z oblasti motivace, stimulace a pracovní spokojenosti. V praktické části byla stručně představena společnost Vodňanská drůbež, a. s. a následně byla provedena analýza motivačního systému a pracovní spokojenosti zaměstnanců v závodu Mirovice pomocí nestrukturovaných rozhovorů a dotazníkového šetření. Na základě zjištěných skutečností byly navrženy změny, které by mohly přispět ke zlepšení analyzovaného systému a tím i k zefektivnění činnosti celého podniku.
Motivation and stimulation of human resources in a selected company
Keywords: motivace; stimulace; motivační systém; pracovní spokojenost; dotazníkové šetření; motivation; stimulation; motivation system; labour satisfaction; questionnaire survey