The regulation of transcription by the nuclear receptor NHR-25 in Caenorhabditis elegans - Merglová, Linda (Jihočeská univerzita, 2009)
V této práci jsem použila definované cílové sekvence transkripčního faktoru NHR-25 and GFP jako marker pro vizualizaci exprese genu nhr-25 během vývoje in vivo. Po vztvoření kmenů nesoucích tyto konstrukty byla analyzována exprese e její specificita prověřena RNAi.
The regulation of transcription by the nuclear receptor NHR-25 in Caenorhabditis elegans
Keywords: NHR-25; transkripční faktor; RNA interference; vazebné místo; NHR-25; transcription factors; RNA interference; binding sites