Daňová optimalizace vybraného podnikatelského subjektu - Kojanová, Linda (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá daňovou povinností u vybraného podnikatelského subjektu. Česká republika nabízí několik způsobů jak legálně snížit daňovou povinnost. Cílem bakalářské práce je minimalizovat daňovou povinnost u daně z příjmů fyzických osob. Praktická část zahrnuje sedm možností daňové optimalizace a jejich kombinace: daňové uznatelné výdaje versus paušální výdaje, spolupracující osoba, příspěvek na penzijní připojištění, příspěvek na soukromé životní pojištění, využití slevy na dani na zaměstnance se změněnou pracovní schopností, daňová úleva za poskytnutí daru, rovnoměrné odpisy versus zrychlené odpisy.
Tax Optimalization of The Business Subject
Keywords: daňová optimalizace; daňová povinnost; daň z příjmů fyzických osob; the tax optimalization; tax liability; the natural person income tax