Analýza a hodnocení přístupnosti webových stránek veřejné správy z hlediska jejich konformity s platnou legislativou - Průcha, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice přístupnosti webových stránek veřejné správy v České republice. A to z hlediska aktuálně platné legislativy, která je čtenářům přiblížena v teoretické části práce, stejně jako samotná problematika bezbariérovosti. V praktické části je poté provedena a popsána analýza současného stavu vybraných webových stránek subjektů veřejné správy a jejich dodržování platné legislativy. Závěrem jsou uvedena možná doporučení k aktuálním pravidlům přístupnosti a jejich zavedení v praxi.
Analysis and assessment of the accessibility of public administration websites in terms of their conformity with applicable legislation
Keywords: přístupnost webových stránek; veřejná správa; testování; vyhláška č. 64/2008 Sb.; WCAG 2.0; accessibility of websites; public administration; testing; Decree No. 64/2008 Coll.; WCAG 2.0