Některé projevy sociální patologie u dětí a mládeže a možnosti jejich prevence z pohledu pedagoga volného času - Bártová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá problematikou sociální patologie v souvislosti s významem volného času u dětí a mládeže. V teoretické části se zabývá charakteristikou volného času a sociálně patologických jevů, vybranými projevy sociální patologie a možnostmi jejich prevence. V praktické části jsou zkoumány názory studentů a pedagogických pracovníků na problematiku sociální patologie a volného času. Výzkum se také zabývá analýzou preventivních a volnočasových aktivit a jejich realizací v různých typech zařízení, která pracují s dětmi a mládeží.
Some of the manifestations of social pathology on children and juvenils and chances of prevention from the view of leisure time pedagogue
Keywords: volný čas; životní styl; sociální patologie; porucha chování; deviantní jednání; delikvence; kriminalita; prevence; leisure time; lifestyle; social pathology; behavioral disturbance; abnormal behaviour; delinquency; criminality; prevention