Využití volnočasových nabídek pro děti staršího školního věku v Českých Budějovicích - Divišová, Petra (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá využitím volnočasových nabídek pro děti staršího školního věku v Českých Budějovicích. Práce obsahuje literární rešerši vztahující se k výzkumu využití organizovaných volnočasových nabídek. Literární rešerše charakterizuje starší školní věk, dále se zabývá výchovou ve volném čase a volným časem dětí a mládeže, institucemi pro trávení volného času dětí staršího školního věku a popisuje zájmovou činnost. Výzkumná část obsahuje cíle výzkumu, výzkumné otázky, hypotézy a výzkum samotný. Hlavním cílem výzkumu bylo zjistit, zda a v jaké míře děti staršího školního věku využívají volnočasové nabídky v Českých Budějovicích, a pokud je nevyužívají, tak z jakého to je důvodu.
Use of leisure offers for older school-age children in České Budějovice
Keywords: volný čas; výchova; starší školní věk; volnočasové instituce; zájmová činnost; organizované aktivity; žáci; leisure time; education; older school age; leisure institutions; leisure activities; organi-zed activities; pupils