3D model historických budov pro internetové aplikace - Erhart, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2010)
Aktuálně je pro řadu měst vytvářen prostorový model budov. Aby nezůstalo pouze u mrtvého modelu, je účelné jednotlivým objektům přiřadit informaci z jiných informačních systémů. Cílem práce je vytvořit blokový prostorový model historické části města Český Krumlov a k jednotlivým virtuálním modelům budov přiřadit propojení na externí informace z encyklopedie města a případně dalších informačních systému. Výsledný virtuální model bude presentován na internetu. V rámci práce zpracuji rozvahu o možnostech využití internetové presentace 3D modelu měst, jak pro propagaci města, tak i pro komerční aplikace.
3D model of historic buildings for internet application
Keywords: Google Earth; Google SketchUp; 3D; Český Krumlov; Google Earth; Google SketchUp; 3D; Český Krumlov