The Representation of Richard Nixon in Works of Hunter S. Thompson and Norman Mailer/Zobrazení Richarda Nixona v díle Huntera S. Thompsona a Normana Mailera - Remeš, Jakub (Jihočeská univerzita, 2020)
Anotace Tato práce si klade za cíl ukázat souvislost mezi nepříliš známými knihami Normana Mailera a Huntera S. Thompsona, kteří oba patřili ke hnutí "the New Journalism", a historickými událostmi z šedesátých a sedmdesátých let 20. století. V první polovině student představí oba spisovatele a objasní historické souvislosti. Druhá část nastiňuje atmosféru prezidentských voleb v USA z roku 1972 a osobnost Richarda M. Nixona, což je založeno na postřezích Mailera a Thompsona, a doplněno o informace z vědeckých historických pojednání. Na konec student srovná, v čem se vybrané knihy shodují, a v čem se liší. Závěrečná část shrnuje, jak knihy reflektovaly dějinné události, a proč má cenu o nich psát.
The Representation of Richard Nixon in Works of Hunter S. Thompson and Norman Mailer
Keywords: Americká literatura 2. poloviny 20. století; Richard Nixon; Hunter S. Thompson; Norman Mailer; the New Journalism; 60. léta 20. století; 70. léta 20. století; válka ve Vietnamu; hippies; skandál Watergate; prezidentské volby v USA z roku 1972.; American literature of the 2nd half of the 20th century; Richard Nixon; Hunter S. Thompson; Norman Mailer; the New Journalism; 1960s; 1970s; the Vietnam War; hippies; Watergate Scandal; the presidential election in the USA in 1972.