Služba Royal Rangers v ČR - Sebján, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá službou dětské křesťanské organizace Royal Rangers v České republice. Mapuje vznik organizace v USA a rozšíření služby Royal Rangers do Evropy. Zaměřuje se i na církevní pozadí této organizace. V další části se práce zabývá službou Royal Rangers v ČR. Popisuje její strukturu a činnost v práci s dětmi a mládeží. Poukazuje na ekumenickou spolupráci církví, které se podílejí na službě Royal Rangers. V praktické části práce je popsána činnost několika vybraných Předních hlídek Royal Rangers v ČR.
Servis Royal Rangers in Czech Republic
Keywords: Royal Rangers; Přední hlídka; služba; spolupráce; klub; děti; mládež; ekumena; církev.; Royal Rangers; the advanced guard; the service; the cooperation; the club; the children; the youth; the oekoumene; the church.