Cytogenetic analysis of sex chromosomes in representatives of the tribe Heliconiini - Vališová, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se soustředí na pohlavní chromozomy u druhů Dryas iulia a Eueides isabella z tribu Heliconiini. Podtrhuje důležitost ověřování výsledků in silico cytogenetickou analýzou.
Cytogenetic analysis of sex chromosomes in representatives of the tribe Heliconiini
Keywords: Pohlavní chromozomy; chromozom W; Lepidoptera; Dryas iulia; Eueides isabella; genomická in situ hybridizace; fluorescenční in situ hybridizace s použitím telomerické sondy; barcoding.; Sex chromosomes; W chromosome; Lepidoptera; Dryas iulia; Eueides isabella; genomic in situ hybridization; fluorescence in situ hybridization with telomeric probe; barcoding.