Psychohygiena a prevence vyhoření v pomáhajících profesích - Halo, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá otázkou psychohygieny a prevence vyhoření v rámci výkonu pomáhající profese. Teoretická část vymezuje okruh témat zasahujících do této problematiky, kterými jsou charakteristika pomáhající profese, stresu, psychohygieny, dále technik zvládání zátěže a syndromu vyhoření. Praktická část se věnuje realizaci psychohygienického programu, který se uskutečnil ve spolupráci zaměstnankyň Centra sociálních služeb Empatie v Českých Budějovicích. Cílem programu bylo pomoci účastnicím osvojit si teoretické i praktické dovednosti psychohygieny. Detailně se věnuje jeho průběhu a závěrečným výstupům.
The hygiene of psychic health and prevention of burning out in assistance profession
Keywords: pomáhající profese; psychohygiena; syndrom vyhoření; zvládání zátěže; asisstance profession; hygiene of psychic health; burning out; coping