Legislativní a organizační aspekty založení domova pro seniory - Balounová, Radka (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou procesu založení domova pro seniory. Práce je zaměřena na popis podmínek, které jsou v legislativní a organizační rovině zřizovatelům domovů pro seniory nařízené, a to včetně zdrojů financování. Práce popisuje celý proces založení domova pro seniory včetně přehledu institucí, se kterými zřizovatelé domovů pro seniory v jednotlivých fázích založení domova pro seniory komunikují. Stěžejním přínosem práce je vytvoření metodického materiálu, který bude sloužit jako praktická pomůcka pro potencionální zakladatele domovů pro seniory. V závěru práce jsou shrnuta hlavní doporučení pro úspěšné založení domova pro seniory.
Legislative and organizational aspects of establishing a home for the elderly
Keywords: senior; domov pro seniory; sociální služby; legislativa; registrace; senior; home for the elderly; social services; legislation; registration