Využití programu Maple při výuce analytické geometrie - Babková, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Obsahem této práce je vytvoření aplikací nazvaných maplety pro ukázání vlivu jednotlivých koeficientů z rovnic analytické geometrie na jejich zobrazení. Maplety jsou naprogramovány v programu Maple. Tyto pomůcky by měly usnadnit výuku analytické geometrie na gymnáziích a v úvodních kurzech vysokoškolské geometrie.
Use of means of the program Maple in lessons of analytical geometry
Keywords: analytická geometrie; výuka pomocí počítačů; programování; aplety; Maple.; analytical geometry; teaching with software; program; application; Maple.