Cyril Bouda a současnost. Reminiscence na Cyrila Boudu. - Nedvědová, Dana (Jihočeská univerzita, 2008)
Anotace Teoretická část nazvaná ''Cyril Bouda a současnost'' se nejprve zabývá vlastním zdrojem tématu praktické části Baron Prášil''. Výběrem kapitol navazuje na tvorbu mé práce. Hledá shodu mého díla s ilustrací knihy od Cyrila Boudy . Dále charakterizuje Cyrila Boudu a jeho dílo s porovnáním současnosti. Expresivní vyjádření jeho myšlenek dávají příležitost přenést jeho ilustrace do dalších a nových dimenzí. Dojem, nebo výraz se objevuje v každém díle celého cyklu Barona Prášila a jeho vyprávění. Svým vlastním výběrem ilustrací Cyrila Boudy prezentuji svůj pohled a názor na současný životní styl. V příloze dokumentuje praktickou část (cyklus deseti maleb s názvem ''Baron Prášil'' ) a doplňujících skic.
Cyril Bouda and Today, Reminiscence of Cyril Bouda
Keywords: Cyril Bouda - současnost - reminiscence; Cyril Bouda - Today - Reminiscence