Pojetí počátečního čtení a psaní v učebnicích nakladatelství Nová škola, Didaktis a Fraus - Hoffmannová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na srovnání pojetí prvopočátečního čtení a psaní v učebnicích tří vybraných nakladatelství (Nová škola, Didaktis, Fraus). Je rozdělena na část teoretickou a část srovnávací. V teoretické části je podrobně analyzován současný stav i vývojové trendy počátečního čtení a psaní, a to v období předslabikářovém, slabikářovém a poslabikářovém. Srovnávací část se zabývá porovnáním metodických příruček a učebnic vybraných nakladatelství. V závěru práce jsou naznačeny další možnosti zdokonalování čtenářských a písařských dovedností žáků. Diplomová práce je doložena přílohovým materiálem.
The conception of initial reading and writing within textbooks of Nová škola, Didaktis and Fraus publisher´sils