Edukace policistů v otázkách pomoci obětem trestných činů - Svoboda, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vzdělávání policistů v otázkách pomoci obětem trestných činů. Jejím úkolem je vypracovat teoretický úvod se zaměřením na oběti trestných činů z pohledu vědy, následně zmapovat systém pomoci a vzdělávání policistů v oblasti obětí trestného činu a pomoc zprostředkovanou ve spolupráci s externí organizací. Nedílnou součástí práce je i dostatečně popsat vhodný způsob jednání policistů s obětí, dále na základě dotazníkového šetření analyzovat pomoc policistů obětem trestných činů z hlediska právních a psychologických aspektů, jejich jednání a znalostí dle délky praxe. Z této analýzy budou vyvozeny určité závěry a k problematice bude navržen metodický plán zaměřený na rozšíření znalostí policistů v rámci pomoci obětem trestného činu.
Edukation of Police Officers on issues of victim assistance
Keywords: viktimologie; viktimizace; oběť; trestný čin; vzdělávání; policista; intervence; victimology; victimization; victim; crime; education; the police; intervention