Vyhodnocení projekce a realizace cestní sítě ve vybraných okresech Jihočeského kraje - Joštová, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce byla zaměřena na vyhodnocení vhodného souboru zapsaných komplexních pozemkových úprav s vyprojektovanou a realizovanou cestní sítí. Bylo vybráno devět katastrálních území v okrese Tábor. Dopravní systém v zájmovém území byl porovnán dle navržených kritérií před pozemkovou úpravou, projektovým a realizačním stavem z hlediska dopravního, estetického, ekonomického a sociálního. Komparace byla problémová z důvodu značného časového odstupu mezi dnem zápisu KPÚ do katastru nemovitostí a realizační etapou cestní sítě. Výstavba většiny navržených polních cest doposud neproběhla. Zjištěné výsledky poukazují na nedostatky v projektové dokumentaci a na odlišnost navrženého a skutečného stavu polních cest.
The analyze projection and realization of road network in selected districts of the South region
Keywords: Pozemkové úpravy; cestní síť; polní cesta; Land adjustment; road network; rural roads