XML na papír - Fencl, Dušan (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá XSL-FO technologií a snaží se přiblížit tuto technologii běžným uživatelům. Obsah práce je zaměřen na tvorbu tištěných výstupů ve firmách pomocí různých formátovacích nástrojů. V práci lze nalézt mnoho příkladů, které názorně ukazují možnosti vytvoření tištěného výstupu pomocí formátovacích objektů. Zabývá se problematikou vytvoření elektronické faktury z XML do PDF a porovnává kvalitu a správné zobrazení výstupů vytvořené pomocí FO procesorů.
XML on the paper
Keywords: XML; XSLT; XSL-FO; formátovací objekty; XSLT procesory; XSL-FO procesory; šablona faktury; XML; XSLT; XSL-FO; formatting objects; XSLT processors; XSL-FO processors; template invoice