Analýza historie komunikace xChat - Ryneš, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Na základě potřeb forenzního zkoumání historie komunikace různých komunikačních prostředků vzniká potřeba pro orgány policie a forenzních znalců dokumentace chatové historie softwarového prostředku ?xChat". Zde je zejména zapotřebí provést analýzu datových souborů obsahující záznamy o kontaktech a historii komunikace na úrovni lokálního PC. Na základě získaných informací o kontaktech provést analýzu možnosti získání identifikačních informací z portálu xChat.
Analysis history communication xChat