Program obnovy venkovské obce Kaliště (u Humpolce) - Taičmanová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se věnuje lokálnímu rozvoji venkova, konkrétně tvorbě komplexního Programu obnovy venkovské obce Kaliště (u Humpolce). V teoretické části práce je charakterizováno území obce Kaliště, poté následuje analýza literatury věnující se řešenému území a literatury zabývající se rozvojem venkova. V praktické části bakalářská práce navrhuje množství akcí rozvoje obce Kaliště, které jsou členěny podle jednotlivých oblastí podpory. Tento návrh akcí vyplývá jak z analýzy existujících územně a lokálně rozvojových dokumentů, tak z terénního průzkumu, z rozhovorů s důležitými aktéry v obci a z námětů získaných z dotazníkového šetření mezi místními obyvateli.
The Renewal Program of Kaliště Village (near Humpolec)
Keywords: obec Kaliště; program obnovy venkova; rozvoj venkova; venkovské sídlo; územní plán; vybavenost venkova; Kaliště village; rural renewal program; rural development; rural settlement; program draft; rural amenities