Rozbor cenných papírů na vybraném odvětví burzy CP pomocí metod technické a fundamentální analýzy - Nachlingerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce bylo zjistit, jak se při investování do cenných papírů, zejména akcií, dají využít různé strategie a především dvě nejznámější investiční analýzy - fundamentální a technická. Fundamentální analýza používá různé metody, z nichž jsem zvolila metodu odvození vývoje tržní ceny od ukazatele P/E ratio. Při hodnocení praktičnosti technické analýzy jsem použila technické indikátory. Sledované období začínalo lednem 2004 a končilo lednem 2009. Zaměřila jsem se na vývoj evropského trhu a vybrala jsem proto index CAC 40. Kromě vývoje tohoto indexu jsem sledovala vývoj 40 firem z 6 různých odvětví.
The analysis of stocks on the chosen branch of the market with methods of the technical and fundamental analysis
Keywords: burza; akcie; efektivnost; zisk; riziko; stock exchange; shares; effectiveness; profit; risk