Porovnání individuality v hlase sýčka obecného (Athene noctua) v závislosti na lokální hnízdní hustotě - Hornátová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce porovnává vokální individualitu sýčka obecného (Athene noctua) v závislosti na lokální hnízdní hustotě. Byly analyzovány nahrávky z maďarské populace sýčka. Vokální individualita byla porovnávána mezi izolovanými samci a mezi samci, kteří měli akustický kontakt se svými sousedy.
Comparison of vocal individuality of Little owl (Athene noctua) according to local breeding density
Keywords: bioakustika; sýček obecný; vokální individualita; hnízdní hustota; bioacoustics; little owl; vocal individuality; breeding density