Hodnotový systém u onkologicky nemocných - Drábková, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Každého, kdo onemocnění zhoubným nádorem provází strach. Vědomí vážného onemocnění, obava z vyšetření a z vedlejších účinků léčby, strach z budoucnosti, ze ztráty zaměstnání, často i strach ze smrti. V práci jsem zjistila, že onkologické onemocnění má velký vliv na hodnotový systém onkologicky nemocných.
Denominational system in oncological patients
Keywords: Hodnotový systém; komunikace; kvalita života; onkologické onemocnění; zvládání onemocnění; Denominational system; communication; quality of life; oncology illness; manage illness