Výsledovka - obsah a vypovídací schopnost - Pixová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Praktická část je věnována analýze účetní závěrky ve vztahu na povinnost auditu společnosti, rozbor nákladů a výnosů ve spojitosti s povinností auditu. Jak ovlivní výsledovku prodej pohledávek a závazků faktoringové společnosti, oceňování zásob, tvorba opravných položek a rezerv, kalkulace, finanční leasing. Sledovaná společnost využívá služeb faktoringu, který nejvíce ovlivňuje její povinnost ověření účetní závěrky auditorem. Společnost je akciovou společností zabývající se obchodní činností zaměřenou na oblast lesnictví - nákup a prodej dřevní hmoty. Dále poskytuje služby v lesním hospodářství, především těžební a pěstební činnosti a dopravu dřevní hmoty.
Statement of profit and financial loss - content and predicative ability
Keywords: výkaz zisku a ztráty; audit; cash-flow; náklady; výnosy; tržby; hospodářský výsledek; faktoring; Statement of profit and financial loss; audit; cash-flow; cost; revenues; incomes; economic result; factoring