Případová studie motivační struktury resilience učitelek MŠ - Samcová, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato případová studie se zabývá tématikou resilience a motivační struktury u učitelek mateřských škol. První, teoretická část, je zaměřena na osobnost učitele, problematiku profesní zátěže a vyhoření u učitelek mateřských škol, resilienci a motivační strukturu. Praktická část obsahuje čtyři případové studie, jejichž jádro tvoří čtyři životní příběhy. Případové studie jsou analyzovány pomocí teploměru nezdolnosti a dotazníku PCI (Personal Concern Inventory), který zjišťuje motivační strukturu.
The case study of motivational structure of resiliency of kindergarten teachers
Keywords: učitel mateřské školy; stres; zvládání stresu; resilience; motivace; motivační struktura; kindergarten teacher; stress; stress management; resilience; motivation; motivational structure