Využití produkčních rybníků pro sportovní rybolov na Třeboňsku a Novohradsku - Vidrman, Jan (Jihočeská univerzita, 2008)
Po roce 1989 se otevřely nové možnosti pro sportovní rybolov. Největší změnou v tomto směru je možnost rybaření na soukromých revírech. Rybářské podniky a jiné soukromé subjekty začaly tuto možnost podnikání využívat z důvodu vysokého rybářského tlaku na ostatní volné vody, ale i z důvodu rostoucí kupní síly obyvatelstva a jeho ochotě utrácet za zábavu a trávení volného času daleko více finančních prostředků. Protože velká většina těchto revírů patří producentům tržních ryb a rybolov je realizován formou hospodářské těžby ryb na udici jako placené služby způsobuje tento fakt rozdílný přístup k pravidlům a organizaci rybolovu.
Usage of production ponds for sport fishing in area of Třeboň and Nové Hrady
Keywords: produkční rybník; sportovní rybolov; kusová návratnost; hospodářská těžba ryb na udici; produce pond; sport fishing; lump economic return; economic mining fish on rod