Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen - hovězí maso - Mackeová, Miloslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce v první fázi pojednává o zemědělství a jeho dvou základních směrech. Zaměřila jsme se na tvorbu cen a její význam podle pohledu z kterého se na ni díváme. V druhé části literární rešerže jsem vysvětlila vzorce, které byly použity v druhé fázi této práce. Zde zkoumám cenový vývoj na třech výrobních fázích, zda zde existuje konstantní sezónnost. Poté porovnávám objem tržeb z hovězího masa u dvou různých podniků. Nechybí zde ani zahraniční obchod ČR s hovězím masem. V poslední části porovnám důchody obyvatelstva, spotřebu hovězího masa a ceny průmyslových výrobců ve vybraných státech EU.
The economic result of the holding depending on price development - beef meat
Keywords: cena; hovězí maso; trend; růst; pokles; price; beef meat; trend; growht; drop