Územní polarita socioekonomické diferenciace Spolkové republiky Německo - Kněžíčková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce pojednává o územní polaritě socioekonomické diferenciaci Spolkové republiky Německo. Hlavní cíl práce je sledování této problematiky na základě předem zvolených ukazatelů, které jsou rozděleny do tří skupin sociální, ekonomické a ostatní. Hrubý domácí produkt, míra rozvodovosti, celkový přírůstek nebo podíl cizinců žijících v Německu jsou příkladem vybraných ukazatelů. Práce je zejména zaměřená na Německo, nechybí ani stručně rozebrané postavení Německa v evropském kontextu. Finální výsledky jsou zaměřeny na určení determinantů, které ovlivňují charakter jednotlivých regionů a vymezení míry polarity.
Territorial polarity socio-economic differentiation in Germany
Keywords: územní polarita; socioekonomická diferenciace; střední Evropa; Německo; indikátory; determinanty; spatial polarity; socioeconomic differentiation; Central Europe; Germany; indicators; determinants