Analýza faktorů působících na hypoteční trh - Plášilová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá aktuální problematikou, která se týká hypotečního trhu. Cílem je analyzovat faktory, které působí na hypoteční trh v České republice a vyjádřit jejich vliv na objem hypoték během posledních 10 let.Teoretická část diplomové práce je věnována představení základních pojmů, které se týkají hypotečního trhu, legislativě a charakteristice vybraných faktorů, které by mohly mít vliv na objem uzavřených hypotečních úvěrů. To, zda vybrané faktory nějakým způsobem ovlivňují hypoteční trh, je statisticky ověřeno v praktické části diplomové práce pomocí vícenásobné regresní analýzy.
The analysis of factors which influence the mortgage market
Keywords: hypoteční trh; hypoteční úvěry; vybrané faktory - HDP; míra nezaměstnanosti; úroková míra; míra inflace; the mortgage market; a mortgage loan; chosen factors ? GDP; the rate of unemployment; the interest rate; the inflation rate