Péče o duchovní potřeby klienta jako součást služby krizové intervence - Ludínová, Ivanka Anna (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce pojednává o problematice péče o duchovní potřeby klientů v rámci poskytované krizové intervence. Seznamuje čtenáře s problematikou krize,krizové intervence, pastorační péče a duchovních potřeb klientů. Cílem práce bylo zjistit,zda pracovníci poskytující krizovou intervenci přikládají duchovním potřebám svých klientů nějaký význam, zda cítí potřebu se touto problematikou a uspokojováním duchovních potřeb svých klientů podrobněji zabývat a popřípadě zda mají zájem rozšířit si vzdělání v oblasti péče o duchovní potřeby klienta.
Care of Spiritual Needs of Client as a Part of the Service of Cisis Intervention
Keywords: Duchovní potřeby; holistický přístup; krize; krizová intervence; krizový pracovník; pastorační péče; Spiritual needs; holistic approach; crisis; crisis intervention; crisis worker; pastoral care