Hluk v chovech drůbeže. - Stluka, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
Primárním cílem této bakalářské práce je měření hladin hluku ve vhodně zvolených místech v chovu drůbeže. Konkrétně v chovu nosnic, kde jsou nosnice chovány ve vertikálních třípodlažních klecových bateriích. A následné grafické vyhodnocení naměřených a vypočtených hodnot a zhodnocení výsledků z hlediska platných norem a hygienických předpisů. V případě zjištění překročení přípustných hygienických limitů je nutné dále navrhnout potřebná opatření pro zlepšení nežádoucího stavu. Sekundárními cíly jsou charakteristika chovů drůbeže, popis konstrukčního řešení měřeného objektu a jeho technologického vybavení.
Noise in poultry breeding.
Keywords: Hluk; zvuk; decibel; měření hluku; mikrofon; hlukoměr; ekvivalentní hladina akustického tlaku; hladina hluku; klecový chov nosnic; chov drůbeže.; Noise; sound; decibel; noise measurement; microphone; sound meter; the equivalent sound pressure level; caged hens; poultry breeding.