Numerické metody ve fyzice - Málková, Soňa (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se týká aplikace vybraných numerických metod ve fyzice. Pozornost je především věnována interpolaci funkcí, aproximaci metodou nejmenších čtverců, diferenciálním rovnicím, metodě Monte Carlo a samotnému programu MATLAB. Součástí práce jsou modelové příklady, řešené v prostředí programu MATLAB.
Numerical methods in physics