Sociologie těla a její využití ve výuce na základních školách - Kačenová, Monika (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce s názvem Sociologie těla a její využití ve výuce na základních školách se obecně zabývá sociologií těla, v jejím rámci sexuálním chováním, a to zejména z hlediska sociologie. Text se zaměří na dějiny sexuality, na současné pojetí sexuálního chování a na sexuální výchovu. Kvalifikační práce je doplněna částí praktickou - rozhovory s učitelkami sexuální výchovy, jež odpovídají především na otázku, jak se jim učí dané téma.
Sociology of body and its use in lessons in primary schools
Keywords: Sociologie těla; sexuální chování; sexualita; sex; sexuální výchova; učitelky; základní škola; rozhovor; Sociology of body; sexual behavior; sexuality; sex; sexual education; teachers; elementary School; interview