Grafické rozhraní pro volně šiřitelné astrofyzikální numerické kódy - Melkes, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem této bakalářské práce je vytvoření vhodného grafického rozhraní (GUI) mezi uživatelem a volně šiřitelným programem pro astrofyzikální výpočty, pro jeho jednodušší a pohodlnější ovládání. Jde o zhotovení takového rozhraní, kde uživatel zvolí vstupní textové soubory, zadá parametry a spustí výpočet. Úvodní část nás seznamuje s použitím numerických kódu v astrofyzice a problematice magnetohydrodynamických rovnic (MHD). Následuje část věnována programu Athena a grafickému uživatelskému rozhraní, kde je popsána instalace programu, jeho struktura, ovládání a rozvržení jednotlivých komponent, včetně příkladu spuštění testovacích úloh.
Graphical interface for astrophysical numerical codes freeware