Rétorika obrazu v současných médiích - Opatrná, Lenka (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se věnuje především moderním mýtům a rétorice obrazu tak, jak je představuje ve své teorii Roland Barthes. Barthesovy úvahy jsou podpořeny myšlenkami Jeana Baudrillarda, který k moderním médiím přistupuje velmi podobně, ale používá své pojmy simulakrum a hyperrealita. Trochu jiný pohled na média zastává Marshall McLuhan ve své teorii o horkých a chladných médiích. Všechny teorie jsou v rámci této práce aplikovány na konkrétní vizuální sdělení.
Rhetoric of the Image in Contemporary Media
Keywords: rétorika obrazu; simulakrum; hyperrealita; Roland Barthes; média; reklama; rhetoric of the image; simulacrum; hyperreality; Roland Barthes; media; advertising