Kampaně proti rasismu - Rožníčková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2015)
Předkládána diplomová práce s názvem Kampaně proti rasismu je zaměřena na analýzu autorských komentářů, které se objevují na webových stránkách www.youtube.com u videí s kampaněmi proti rasismu. Cílem této diplomové práce je analýza reflexe komentářů, kterými jsou příspěvky pod video kampaněmi proti rasismu na webových stránkách. Z výše uvedeného cíle jsem stanovila následující výzkumnou otázku: Jak kampaně proti rasismu působí na obyvatele České republiky? Základní cílový soubor tvořily komentáře uživatelů webových stránek www.youtube.com. Přispěvatelé těchto komentářů jsou specifikou skupinou, která klade důraz na svou anonymitu. V rámci této diplomové práce mělo dojít k pochopení vnímání romské situace na území České republiky. Dále mělo dojít k osvětlení, jaké postavení zaujímají čeští obyvatele k romskému etniku.
Campaigns against Racism
Keywords: rasa; rasismus; kampaně proti rasismu; www.youtube.com; race; racism; campaigns against racism; www.youtube.com