Možnosti rozvoje aktivit pro volný čas mládeže ve věku 15-18 let a ukázky jejich realizace v Českých Budějovicích - Benda, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá možnostmi rozvoje aktivit pro volný čas mládeže ve věku 15-18 let a ukázkami jejich realizace v Českých Budějovicích. Práce je rozdělena do dvou částí - první, teoretická část popisuje širokou oblast volného času a jeho význam ve společnosti. Dále se zaměřuje na specifika, kterými se vyznačuje skupina mládeže ve věku 15-18 let, na potřeby a druhy aktivit této skupiny v oblasti volného času. Druhá část diplomové práce je praktického charakteru a věnuje se popisu nabídky volnočasových aktivit pro mládež v Českých Budějovicích. Dále jsou zde uvedeny výsledky výzkumného šetření zaměřeného na oblast volného času a způsoby jeho využití mládeží ve věku 15- 18 let v Českých Budějovicích.
The Possibilities of Development of Free-time Activities for the Youth at the Age of 15 - 18 and the Examples of Implementation Within České Budějovice
Keywords: volný čas; význam volného času ve společnosti; mládež ve věku 15-18 let; druhy volnočasových aktivit; způsoby trávení volného času u adolescentů; participace; nabídka volnočasových aktivit pro mládež v Českých Budějovicích; možnosti rozvoje aktivit pro volný čas mládeže.; free time; significance of free time in society; young people at the age of 15 {--} 18; types of free-time activities; ways of spending free time by adolescents; participation; free-time activities offer in České Budějovice; possible ways of free-time activities improvement regarding the youth