Venkovský turismus v oblasti Blanského lesa - případová studie obce Křemže - Bischofová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce na téma Venkovský turismus v oblasti Blanského lesa analyzuje situaci ve vybrané obci Křemže formou případové studie. V teoretické části jsou vymezeny hlavní klíčové pojmy jako cestovní ruch a jeho formy, venkovský turismus. Je zde charakterizován region Jihočeský kraj, Chráněná krajinná oblast Blanský les včetně obce Křemže a jejích přilehlých osad. Zachycuje druhy venkovského turismu, které jsou v obci Křemže a jeho okolí využívány. V praktické části je shrnuto empirické šetření na základě vyplněných dotazníků mezi obyvateli a turisty dané lokality. Zpracovaná analýza názorů turistů i obyvatel hodnotí více aspektů venkovské turistiky. A to jak z pohledu infrastruktury, tak i z pohledu dopadu venkovského turismu na životní prostředí v dané obci a okolí. Závěrem je zhodnocen venkovský turismus a jeho dopad na přírodu a obyvatelstvo v oblasti Křemežska.
Rural tourism in the region Blanský les
Keywords: cestovní ruch; venkovský turismus; dotazník; životní prostředí; obce Křemže; tourism; rural tourism; questionnaire; environment; village of Křemže