Stratifikace literatury vycházející v letech 1860-1880 - Slámová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
V mé bakalářské práci se zaměřím na literaturu, která vycházela v letech 1860-1880. Na textech z daných let budu pozorovat vybrané aspekty, jde především o problematiku žánrů a kanonických autorů. Důležitou součást mé práce bude také tvořit vliv historického kontextu na vydávání literatury v daných letech 19. století. Dále se pokusím o srovnání počtu českých a zahraničních autorů vydávaných v tomto období. Výsledky budou prezentovány ve formě grafů.
Stratification of literature publishing in the years 1860-1880
Keywords: stratifikace literatury; kanoničtí autoři; 2.pol. 19.st.; historický kontext; žánry; české literatura; světová literatura; stratification literature; canonical authors; the second half of nineteen th.; historical context; genres; czech literatire; world literature