Řízení poradenských služeb v agrárním komplexu ČR - Škodová Parmová, Dagmar; Suchá, Michaela (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Ekonomická fakulta, 2013)
Příspěvek se zabývá aktuální stavem a využíváním poradenských služeb v zemědělství ČR. Cílem práce bylo zanalyzování aktuálního stavu nabídky poradenských služeb a jejich zhodnocení na bázi potřeb zemědělské podnikatelské veřejnosti. V rámci této analýzy bylo provedeno dotazníkové šetření cílené na zemědělské podnikatele. Zjištěná data byla vzájemně konfrontována tak, aby bylo zjištěno, do jaké míry je naplněn účel poradenství, jak dalece je efektivní a jakým způsobem je ho nutné přizpůsobit moderním trendům a potřebám v kontextu ČR i EU.
Advisory Services Management in Agriculture Complex of the Czech Republic
Keywords: Poradenství; Veřejné služby; ČR; EU; Ministerstvo zemědělství; Advisory service; Public services; Czech Republic; EU; Ministry of Agriculture