Aplikace mediálních prostředků při práci s dětmi s postižením ve středisku rané péče - Koubová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá péčí o děti se zrakovým postižením ve středischích rané péče. Teoretická část charakterizuje děti se zrakovým postižením, poskytuje přehled o nejčastěji vyskytujících se vadách ve středisku rané péče. Dává nahlednout, jak funguje středisko rané péče. Práce se snaží nastínit používanou metodologii. Je zde i profil činnosti střediska. V teoretické části je obsažena kapitola o rodinách dětí s postižením. Praktická část obsahuje případovou studii,kde je kazuistika klienta Střediska rané péče v Českých Budějovicích. Je zde popsána metoda, která využívá speciální pomůcku Little Room.
Application of Mediumistic Ways when Working with Disabled Children in the Centre of Early Care
Keywords: zrakové postižení; kombinované postižení; střediska rané péče; teorie handicapu; rodina; metodologie.; disabilities of sight; combined disabilities; centres of early care; a theory of handicap; family; nethodology.