Strategie podniku potravinářské výroby - Hráchová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce bylo analyzovat vnitřní a vnější prostředí výrobního podniku potravinářského průmyslu. Pro tento účel byl vybrán podniku Biogena CB spol. s r.o., který se zabývá hlavně výrobou, balením a prodejem sypaných a porcovaných bylinných, ovocných a pravých čajů. Vzhledem k stanovenému cíli byla definována současná situace podniku prostřednictvím aplikovaných analýz. Byly stanoveny hrozby a příležitosti vnějšího prostředí a definovány silné a slabé stránky podniku. Dále byla navržena vhodná strategie a možné návrhy budoucích postupů k zlepšení situace podniku a jeho konkurenceschopnosti.
Strategic management in the business of food production
Keywords: strategický management; vnější a vnitřní analýza podniku; STEP analýza; finanční analýza; mezipodnikové srovnání; analýza pěti sil; strategic management; evaluation of the internal and external climate; SWOT; STEP analyses; financial analyses; benchmarking; Porter analyses five forces