Monitoring srdeční frekvence při tréninkovém a zápasovém zatížení u žákovského florbalového družstva TJ Spartak Pelhřimov - Kovář, Jakub (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce se zabývá porovnáním anaerobní velikosti zatížení starších žáků ve florbalu při tréninkovém procesu a v soutěžním utkání. V průběhu jednoho měsíce proběhl v oddíle Spartak Pelhřimov u tří aprobantů monitoring srdeční frekvence. Data byla zpracována za pomocí těchto sporttesterů Foreruner Garmin a Polaru RS 400. Následně byla provedena vyhodnocení z naměřených jednotlivých dat. Provedeným výzkumem jsme zjistili, že z měření při tréninkové jednotce a soutěžním utkáním, byla prokázána podobná maximální a rozdílná průměrná srdeční frekvence u všech třech florbalistů.
Heart rate during trainig and match load at pupil floorball team TJ Spartak Pelhřimov
Keywords: florbal; srdeční frekvence; histogram; sporttester; srdce; testování; pravidla florbalu; maximální SF; florball; heart rate; histogram; heart rate monitor; heart; testing; floorball rules; the maximum SF