Výrobní a distribuční potenciál vybraných biokomodit - Krýzová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2009)
Literární část byla zpracována na základě studia literárních a elektronických zdrojů. Praktická část byla zpracována z databáze MZe (Ministersvo zemědělství) a ÚZEI (Ústav zemědělské ekonomiky a informací) obsahující 236 ekologických farem z Jihočeského kraje. V rámci praktické části byly sestaveny otázky, které byly zaměřeny hlavně do oblasti výroby a distribuce masa a masných produktů, mléka a mléčných produktů, ovoce, obilovin a brambor v biokvalitě. Tyto otázky byly určeny pro 35 vytypovaných ekologických farem a 14 ekologických výrobců z Jihočeského kraje. Respondenti byli dotazováni telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.
Potencial of production and distribution of chosen biocommodities
Keywords: Ekologické zemědělství; přechodné období; požadavky obchodních článků a konečných spotřebitelů; regionální poptávka; výroba a distribuce zkoumaných biokomodit.; Ecological farming; temporary period; demands of commercial articles and of final consumers; regional demand; production and distribution of studied biocommodities.